9. 1. 2016 - Domácí zabíjačka patří k tradicím našeho stavení
Konečně venku začalo mrznout a okolní kopce překryla sněhová peřina, nastává ten správný čas pro oslavy a hodování.
Ve stavení jsme oprášili staré troky, posháněli hrnce, vařečky, naběračky, naštípali dřevo, oloupali cibuli, česnek, uvařili kroupy, zásobili se kořením a zeleninou a když ráno začala vřít voda,dovezli jsme doma vykrmeného vepříka.
Po příjezdu velice šikovného řezníka mohl být vynesen ortel nad porážkou, s posledním přáním, abychom všechny části našeho vepře chutně upravili a velice dobře si pochutnali. To jsme ztvrdili kalíškem valašské slivovice.
O tom, že vše dobře dopadlo, jsme se mohli přesvědčit. Dobrá nálada a zpěv za doprovodu kytar nás doprovázeli až do pozdních nočních hodin.