Dění ve stavení

11. 10. 2011 - Martinská husa

Pochutnejte si na do zlatova upečené huse z domácího chovu, zapíjte sklenkou dobrého vína a vychutnejte si podzimní pohodovou atmosféru Vysočiny.

Ke svátku sv. Martina neodmyslitelně patřila dobře vykrmená a upečená tzv. „Martinská husa“. Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžete nalézt ve dvou legendách. Ta prvá praví, že husy svatého Martina při kázání tolik rušily, že nyní pykají na svatomartinském pekáči.
Druhá legenda praví, že svatý Martin před svou volbou biskupem ze skromnosti se skrýval v husníku, ale husy ho svým kejháním prozradily. Ať už to bylo tak, onak nebo úplně jinak je jedno. Každopádně husa patřila v toto období k nejhlavnějšímu pokrmu.

listopad-010-025.jpglistopad-011-076.jpgrijen-011-009.jpg

10. 10. 2011 - Keramická dílna

Nevyšlo Vám počasí? Můžete tvořit v keramické dílně a užít si spoustu legrace a příjemných chvil. Odměnou Vám budou kouzelné originály, které nikde nekoupíte.

listopad-011-013.jpgrijen-011-012.jpgrijen-011-015.jpgrijen-011-017.jpg