10. 12. 2019 - Martinské hodování
Svatý Martin sice nepřijel na bílém koni, ale sešla se tradiční sestava. Vlastně už ani nevíme po kolikáté. Takže pěkně popořádku – v pátek vaření guláše k sobotnímu obědu – letos inovace. Unavený kuchař nestihl v pátek guláš dovařit a nakonec to byla výhoda, protože ho dovařil druhý den a guláš se nemusel ohřívat. Sobota jako vždy pracovní a večer příjemné posezení s pletením mašlovaček a ochutnáváním martinského vína a spousty dobrůtek. A neděle? Odpočinková s tradičně výbornou pečenou husičkou, bramborovými knedlíky a dvěma druhy zelí.
A jaká má být zima podle husí kobylky – prsní kosti? Nechte se překvapit.
A další úžasný poznatek a zážitek? Setkání čtyř generací a příjemně strávený víkend s milými lidmi.